Mainos

Metalliliiton Vuorenmaa varoittaa kajoamasta työttömyysturvaan

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa varoittelee hallitusta kajoamasta palkansaajien keskeisimpiin sosiaalisiin tukirakenteisiin.

Vuorenmaan mukaan työttömyysturvan heikentäminen, työttömyyseläkeputken tukkiminen sekä juuri aikaansaadun työeläkepaketin avaaminen lopettaisivat kolmikantayhteistyön.

-Jos hallitus lähtee ajamaan näitä valtiovarainministeriön virkamiesten esittämiä asioita tulevissa neuvotteluissa, se menettää ay-liikkeen luottamuksen. Vaalien alla näistä asioista ei ollut puhetta, ja teot olisivat syvässä ristiriidassa keskenään, korosti Vuorenmaa tänään Salossa.

Hänen mukaansa Suomen malli kolmikantayhteistyöstä on ollut toimiva ja tuottanut hyviä tuloksia. Pääministeri Matti Vanhasen hallituksen ei Vuorenmaan mukaan siksi kannata sitä romuttaa, varsinkin kun näköpiirissä ovat entistä huonommat talous- ja työllisyysnäkymät. Vuorenmaa korosti, että viime kädessä työllisyyden parantaminen on kiinni talouden paranemisesta, ei rakennemuutoksista. Myöskään työttömyysturvan heikentämisellä ja työttömyyseläkeputken tukkimisella ei luotaisi yhtään ainoata uutta työpaikkaa.

Vuorenmaa muistutti, että keskustelu työttömyysturvasta ja irtisanomissuojasta erillisinä asioina vääristää kokonaiskuvan. Kansainvälisten vertailujen avulla tulisi ensin arvioida irtisanomissuojan ja erilaisten työttömyys- ja sosiaaliturvaverkkojen tasoa eri maissa. Jos näitä suojaverkkoja ryhdytään heikentämään, se johtaa Vuorenmaan mukaan automaattisesti vaateisiin, että työnantajan korvattavaksi tulee huomattavasti pitempi irtisanomisajan palkka tai korkeampi korvaus kuin Suomessa tällä hetkellä on.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.