Mainos

Metalliliiton Vuorenmaa toivoo tupo-malttia

SAK:laisen Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa toivoo liittonsa jäsenistön suhtautuvan varauksella syksyn tulokierroksella esitettäviin ylisuuriin palkankorotusvaatimuksiin. Vuorenmaan mukaan liittokohtaiset sopimukset ja suuret nimelliskorotukset eivät ole aiemminkaan tuoneet palkansaajille lopulta yhtä hyviä tuloksia kuin keskitetty ratkaisu.

Tupoa on viime aikoina arvosteltu jyrkästi joissakin Metalliliiton ammattiosastoissa. Viimeksi perjantaina Turun metallityöväen ammattiosasto kertoi pitäneensä mielenosoituskokouksia 22 yrityksessä liittokohtaisen ratkaisun ja "kunnollisten" palkankorotusten puolesta. Vaatimuslistalla olivat mm. yhden euron korotus tuntipalkkoihin, vuorolisien kaksinkertaistaminen ja alimpien taulukkopalkojen korottaminen 20-25 prosenttia.

-Olen seurannut eri tahoilla käytyä keskustelua tulopolitiikan tarpeellisuudesta tai liittokierrosten mahdollisuuksista. Keskusteluissa näyttää selkeästi olevan esillä ylisuuret odotukset, totesi Kittilässä liiton retkeilypäivillä tänään puhunut Vuorenmaa.

Metalliliiton puheenjohtaja muistutti myös, että liittokohtaisella kierroksella ei ilman työtaisteluja, jos silloinkaan, päästä merkittävästi yli päänavaavien liittojen palkankorotustason eli yleisen linjan. Tupon etuina ovat Vuorenmaan mukaan työllisyyden edistäminen ja monet työelämän laatukysymykset. Näitä ovat mm. irtisanomiskustannusten nostaminen, ulkomaalaisten työlupamenettely, työaikakysymykset kuten työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen sekä myös ikääntyviä koskevien työpaikkakohtaisten tasa-arvosuunnitelmien tekeminen.

Vuorenmaa muistutti että kyse on myös ay-liikkeen vaikutusvallan säilyttämisestä ja valinnoista perusarvojen ja itsekkyyden välillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.