Mainos

Metalliliiton puheenjohtaja: Teollisuuden tukemisella hyvinvointiyhteiskuntamme säilyy

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto vaatii puolueilta suoraa puhetta Suomen taloudellisesta tulevaisuudesta. Etenkin ennen eduskuntavaaleja kansalaisten pitäisi tietää, mihin kohteisiin valtiontalouden säästöleikkuri iskee.

- Tässä taloudellisessa tilanteessa puolueiden on kerrottava kansalaisille, mistä hyvinvointiyhteiskunta rahoitetaan ja millä tavalla tulevaisuudessa pärjätään. Se olisi puolueilta ryhdikästä toimintaa, Aalto sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Aallon mukaan kotimaisella taloudella on edellytykset teollisuuden hyvälle kasvulle.

- Hallitus ei kuitenkaan anna rohkeasti etunojaa. Sen olisi pitänyt esimerkiksi myöntää rakennuslupa kolmannellekin ydinvoimalalle.

"Yritystukia ei talousleikkuriin"

Hallituksessa ollaan pohdittu yritystukien kohtaloa. Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen ei pidä hyvänä ajatuksena sitä, että valtio leikkaisi tukia. Turusen mukaan Suomen yritystuet ovat jo nyt EU:n keskitasoa alhaisemmat.

- Yritystuilla on kuitenkin erittäin merkittävä rooli uuden käynnistämisessä. Olisi todella sääli, jos niitä lähdettäisiin rankasti karsimaan. Leikkausten vuoksi globaali kilpailu hankaloituu, Turunen kommentoi.

Suomessa vallitsee Aallon mukaan käsitys, että maan talous saadaan kuntoon palvelutuotannolla. Hänestä tämä on harmillista.

- Suomen bkt:sta 50 prosenttia tulee teollisuudesta. Mikäli nykyinen hyvinvointiyhteiskunta halutaan säilyttää, teollisuuden toimintaedellytyksiä on tuettava. Suomen taloudessakin kuitenkin kilpaillaan globaalisti, Aalto kommentoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.