Mainos

Metalliliiton Aalto: Viinanen laittoi kaikki synnit ay-liikkeen kontolle

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto hämmästelee Iiro Viinasen esittämiä kriittisiä mielipiteitä ammattiyhdistysliikkeen toiminnasta.

Viinanen arvosteli MTV Uutisten haastattelussa ammattiyhdistysliikettä muun muassa itsekkyydestä. 1990-luvun laman aikaan valtiovarainministerinä toimineen Viinasen mielestä ay-liike on keskittynyt vuosikymmenien ajan oman etunsa ajamiseen yhteisen edun kustannuksella. Viinasen mukaan ay-liike ajaa Suomen taloutta päin seinää ja velkaantuminen johtuu ylimitoitetuista palkkasopimuksista.

Metalliliiton puheenjohtaja Aalto ihmettelee, miten ongelmat voisivat olla yksin ammattiyhdistysliikkeen syytä.

"Työnantajilla, poliitikoilla ja hallituksella ei ole mitään vastuuta, mutta ay-liike kantaa kaiken maailman vastuun."

– Onhan se mielenkiintoista, kun kaikki maailman synnit tuntuvat olevan Viinasen mukaan ammattiyhdistysliikkeen syytä. Työnantajilla, poliitikoilla ja hallituksella ei ole mitään vastuuta, mutta ay-liike kantaa kaiken maailman vastuun, Aalto kommentoi.

Hän lisää, että solmituista sopimuksista voisi yhtä lailla syyttää myös toista osapuolta eli työnantajia. Aallon mielestä aikaa ei vaikeuksien keskellä kannattaisi kuitenkaan käyttää syyttelyyn, vaan ratkaisujen etsimiseen.

– Ay-liike kantoi kovan vastuun, kun se teki monivuotisen sopimuksen lähes nollakorotuksilla syksyllä. Tuntuu vähän, että kaikki ovat jo unohtaneet sen. Nyt tietysti toivoisi, että yritykset omalta osaltaan hoitaisivat vastuunsa ja työllistäisivät ihmisiä ja hallitus pystyisi tekemään päätöksiä, jotta Suomen talous saataisiin toisenlaisille raiteille, Aalto sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.