Mainos

Metallicaan ei kyllästytä

Niin vain kävi, että Metallica veti Porin Kirjurinluotoon 60 000 kuulijaa, vaikka kyseessä oli jo kolmas Metallican Suomen-keikka tänä kesänä. Metallica on pääesiintyjänä ympäri Eurooppaa kiertävällä, eilen Porissa järjestetyllä Sonisphere-hevifestivaalilla.

28-vuotiaan Metallican perustajajäsenet, laulaja James Hetfield ja rumpali Lars Ulrich hoitivat Porissa hommansa ammattimaisella rutiinilla. Soolokitaristi Kirk Hammett vaikutti poissaolevalta ja soitti hieman väsyneesti. Keikkaa voidaan pitää onnistuneena erityisesti bändin tuoreimman jäsenen, basisti Robert Trujillon energisyyden ansiosta.

Metallicalla on varaa soittaa keikkansa vajaallakin antaumuksella, sillä yhtyeen asema maailman suurimpana hevibändinä perustuu yksinkertaisesti maailman parhaisiin hevibiiseihin. Metallica on tehnyt metallimusiikin klassikkoteoksia enemmän kuin se pystyy yhden keikan aikana esittämään. Siksi tämänkin kesän keikoista on vaikeaa löytää kahta samanlaista biisilistaa.

Tietyt pakolliset hitit, kuten Master of Puppets, One ja Enter Sandman, bändi joutuu soittamaan aina, kun taas encorena kuullut coverit sekä uuden Death Magnetic -albumin kappaleet vaihtelevat keikoittain.

Viime syksynä julkaistua Death Magneticia kehuttiin monissa levyarvioissa hienoksi paluuksi Metallican juurille, mutta Porin yleisön reaktio uusiin biiseihin oli verrattain vaisu. Äänekkäimmät aplodit ja yhteislaulut saatiin aikaan vuosien 1983‒1991 tuotannolla. Toiseksi uusimmasta albumistaan St. Angerista (2003) yhtye ei tunnu itsekään olevan ylpeä: Metallican keikoilla ei ole vuosiin kuultu ainuttakaan biisiä St. Angerilta.

Yleisö käyttäytyi loppuun asti varsin hyvin, eikä kesken keikan tullut sade näyttänyt latistavan juhlatunnelmaa lainkaan. Suurimmat häiriöt nähtiin tapahtuman jälkeen, kun valtava ihmismassa poistui Porista ja tukki maantiet autoillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.