Metallica: Suomi on yksi suosikkimaistamme

Raskaan rockin jättiläinen Metallica palaa juurilleen yhdennentoista albuminsa, St. Angerin myötä. Levyä on odotettu pitkään, sillä edellisen albumin julkaisusta ehti kulua jo kuusi vuotta.

Metallica perustettiin Etelä-Kaliforniassa vuonna 1981. Yhtyeen debyyttilevy Kill 'Em All vuonna 1983 nosti heidät nopeasti raskaan rockin kärkinimiin. Sitä seuranneet yhdeksän levyä ovat olleet suunnannäyttäjiä metalliyhtyeille niin musiikillisesti kuin äänimaailmaltaankin.

- Olemme aina halunneet oppia uutta ja tehdä uusia asioita jokaisen levyn kohdalla. Se pitää vireänä ja mielenkiintoisena musiikin teon ja kuuntelun niin meille kuin kuuntelijoillemmekin, kitaristi Kirk Hammett kertoo.
Yhtyeen pitkäaikainen basisti, Jason Newsted , jätti heidät muutama vuosi sitten neljäntoista yhdessä soitetun vuoden jälkeen. Uudelle levylle valittiin Rob Trujillo, joka on vaikuttanut muun muassa Suicidal Tendencies -yhtyeessä.

- Meillä on ollut huono tuuri basistien suhteen. Cliff Burtonin kuoltua 1986 Jason tuli tilalle ja nyt viimeisimpänä Rob. Olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme, sillä se ei ollut helppo tehtävä, Hammett jatkaa.

St. Anger äänitettiin yhtyeen päämajassa San Rafaelissa, josta käsin yhtye tekee kaiken Metallicaan liittyvän.

- Tämä oma klubitalomme perustettiin muutama vuosi sitten, ja se sisältää kaiken tarvitsemamme. Harjoitusten ja äänitysten lisäksi vietämme täällä myös vapaa-aikaamme, mikä kertoo paikan hengestä paljon. Täällä työskenteleminen on mukavaa ja tuo levyyn oman tunnelmansa, Hammett selittää.

Suomeen ensi vuonna?

Äänimaailmaltaan uusi levy on täysin erilainen edellisiin verrattuna. Metallica on jälleen tuonut ihmeteltävää metallimusiikin ystäville.

- Haluamme ihmisten reagoivan tähän levyyn. Sitä joko rakastaa tai vihaa erilaisen tunnelman vuoksi. Emme halunneet jatkaa samalla "stadionsoundilla" kuin ennen, ja tämä oli oikea suunnanvaihdos, Hammett selittää.

Albumin kappaleet tuovat mieleen Metallican alkutaipaleen levyt, joita metallipiireissä pidetään miltei pyhinä.

- Tämä on rankin kaikista tekemistämme levyistä. Meillä ei ollut aikomustakaan tehdä radiosoittoon kelpaavia hittejä, vaan päästimme itsemme irti studiossa. On myönnettävä, että tunteemme bändiä kohtaan ovat yhtä vahvat kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Uusi kokoonpano ja kappaleet ovat antaneet meille energiaa, jota todellakin kaipasimme, Hammett tunnustaa.

Metallica kiertää tällä hetkellä Euroopan suurimpia musiikkifestivaaleja, minkä jälkeen seuraa kiertue Yhdysvalloissa. Suomeen yhtye aikoo saapua ensi vuoden alkupuolella.

- Suomi on yksi suosikkimaistamme. Ihmiset pitävät siellä rankasta menosta sekä musiikista yhtä paljon kuin mekin - ja naiset ovat siellä todella kauniita, Hammett hymyilee.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat