Mainos

Metalli: Työnantajat eivät ymmärrä vaatimuksia

Työnantajajärjestöt TT ja Palvelutyönantajat eivät ole ymmärtäneet tai ovat tulkinneet väärin ammattiyhdistysliikkeen vaatimuksia alihankinta- ja vuokratyövoiman käytön sääntelystä, sanoi Metallityöväen liiton työehtosihteeri Jorma Löhman sunnuntaina.
Löhmanin mukaan kyse ei ole SAK:n ja TT:n välisen yleissopimuksen avaamisesta, vaan toimista, joilla ulkopuolisen työvoiman käyttöä koskeva sopimuksen kohta saadaan toimimaan käytännössä.

-Emoyhtiön ja pääurakoitsijan vastuukysymykset alihankintaketjuun tulee täsmentää sekä niiden luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen valvontamahdollisuuksia on parannettava, Löhman sanoi.
Löhmanin mukaan toimilla kitketään harmaata taloutta, toteutetaan laillisuutta suomalaisilla työmarkkinoilla ja lopetetaan työvoimalla keinottelu.
-Jos TT ja Palvelutyönantajat haluavat kaataa tuporatkaisun tähän, ottavat he todella suuren yhteiskunnallisen vastuun ja antavat hyväksynnän harmaalle ja taloudelle ja työvoimalla keinotteleville yrityksille, Löhman painotti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.