Mainos

Metalli: Kokoomus kaataa tupon

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa arvostelee kokoomuksen politiiikkaa, joka voi asettaa tulopoliittisen kokonaisratkaisun syntymisen vaaraan.

Vuorenmaa arvostelee kokoomusta.

Vuorenmaan mukaan tupon rakentamisen esteeksi on nousemassa liian korkeita kynnyksiä etenkin työsopimuslakia ja työttömyyspäivärahaa koskevista näkemyksistä. Vaikka maan talouteen, työllisyyteen ja inflaatioon pystyttäisiin vaikuttamaan parhaiten tupo-sopimusten kautta, ne eivät Vuorenmaa mukaan ole Metalliliitolle itsetarkoitus.

-Tästä syystä metalli on valmistautumassa myös puhtaaseen liittokierrokseen, Vuorenmaa sanoo lehdistötiedotteessaan. Kokoomuksen työsopimuslakia koskevat linjaukset osoittavat Vuorenmaa mielestä, että se ei kunnioita kolmikantayhteistyössä valmisteltuja esityksiä.

-Kokoomus toimii täysin työmarkkinoiden häirikkönä olevan Suomen yrittäjien juoksupoikana, sanoo

Työvoimatoimiston ilmoitustaululla käyntiä pitäisi Viorenmaan mielestä helpottaa.

Vuorenmaa. Myös kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistön vaatimus ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta veropakettialen ehtona on Vuorenmaan mieletä täysin käsittämätön vaade, jolla ei ole mitään tekemistä työllisyyden kanssa.

Ainoa keino edistää työllisyyttä ja laskea työllistämiskynnyksiä työttömyysturvaa muuttamalla olisi Vuorenmaan mielestä poistaa soviteltu päiväraha.
-Soviteltu päiväraha on esteenä monienkin työttömien kohdalla ottaa vastaan yhden ja kahden päivän työkeikkoja, koska se laskee työttömyyspäivärahan tasoa ja viivästyttää useasti myös päivärahan saantia. Se on lisännyt myös harmaata taloutta 1-3 päivän työkeikkojen kohdalla, Vuorenmaa perustelee.

Varsinaiset tulopoliittiset sopimusneuvottelut voidaan Vuorenmaan mukaan aloittaa vasta kun työsopimuslaki ja työttömyysturvan heikentämiseen tähtäävät esitykset on saatu pois päiväjärjestyksestä. Tämän tulisi tapahtua elokuun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.