Mainos

Metalli ei luota veroaleen

Hallituksen lupauksia veroalesta ei pidä ottaa huomioon liittokohtaisella neuvottelukierroksella, vaan tupo-neuvottelut tulee käydä valtion budjettiin kirjattujen tiedossa olevien veropäätösten pohjalta, Metallityöväenliiton sihteeri Erik Lindfors katsoo.

Mikäli liittokohtaisen kierroksen kokonaisvaltainen kustannusrakenne tulee olemaan sellainen, että se mahdollistaa jatkossa tuloverojen alentamisen, on päätösvalta asiassa maan hallituksella, Lindfors sanoi puhuessaan tänään Nokialla. Lindforsin mukaan Metallityöväen liiton liittovaltuusto määrittelee liiton tavoitelinjaukset parin viikon päästä. Liitto tulee panostamaan työllisyyteen, sopimuksen laatuun ja rahaan, Lindfors sanoi.

Hallituksen edistettävä työllisyyttä

Vaikka tulopoliittinen sopimus ei nyt toteutunut, me vaadimme, että hallitus pitää kiinni omasta ohjelmastaan työllisyystavoitteen toteuttamiseksi, Lindfors sanoi. Hänen mukaansa nyt tarvitaan päätöksiä teollisuuden toimintaedellytyksien parantamiseksi.

Kiireisin päätös olisi pysyväluonteinen energiaratkaisu, jolla täytetään Kioton ilmastosopimuksen tavoitteet ja turvataan kansainvälisesti kilpailukykyinen sähköenergian saanti niin teollisuudelle kuin kotitalouksille, Lindfors sanoi. Samalla pitäisi vahvistaa maantie-, rautatie- ja televerkkoja. Myös asuntotuotantoon tulee panostaa ja vauhdittaa uudisrakentamista, Lindfors vaati.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.