Mainos

Metalli: Budjetti johtaa joukkoirtisanomisiin

SAK:lainen Metallityöväen liitto syyttää valtiovarainministeriön budjettiesitystä siitä, että se on johtamassa joukkoirtisanomisiin puolustusvälineteollisuudessa.

Metalliliiton mukaan muun muassa Vihtavuoren ja Vammalan tuotantolaitoksia koskeva uhka koskee 300:aa-400:aa työntekijää. Liitto vetosi tänään hallitukseen, jotta se ohjaisi alan hankintamäärärahoihin 200 miljoonaa markkaa lisää. Metalliliitossa paheksutaan etenkin tukirahojen kohdentamista.

-On täysin käsittämätöntä, että valtiovarainministeri Sauli Niinistö on löytänyt pk-yrityksille 500 miljoona markan potin, jolla veromarkoilla pienennetään yritysten kela-maksuja, sanoo liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden sihteeri Matti Putkonen.

Putkonen korostaa, etä tälle rahalle ei ole asetettu minkäänlaista työllistämisvelvoitetta. Metalliliitosta kehotetaan ministereitä lukemaan budjettiriihen aluksi hallitusohjelma, jonka mukaan kotimaisen puolustusmateriaaliteollisuuden toimintaedellytykset pyritään turvaamaan. Hallituksen tulisi samalla myös käydä perusteellinen keskustelu alan tulevaisuudesta ja vapaammasta vientikaupasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.