Messistä hattutempulla kaikkien aikojen La Liga -maalipyssy

Barcelonan Lionel Messi nousi Espanjan jalkapalloliigan kaikkien aikojen maalintekijäksi, kun hän viimeisteli Barcalle kolme osumaa 5-1-kotivoitossa Sevillasta lauantaina.

Messillä on nyt kasassa 253 maalia La Ligassa. Edellinen ennätys, 251 osumaa, oli Athletic Bilbaota 1940- ja 1950-luvulla edustaneen Telmo Zarran nimissä. Zarra teki maalinsa 277 ottelussa. Sevilla-peli oli Messille 289:s Espanjan liigassa.

Messin ensimmäinen osuma syntyi 21. minuutilla. Tilastokärkeen hän nousi toisella jaksolla viimeistellen kaksi maalia kuuteen minuuttiin. Neymar alusti molemmat osumat.

Barcelonan ero sarjaa johtavaan Real Madridiin säilyi kahdessa pisteessä, sillä myös Real oli murskaava lauantaina. Se kaatoi Eibarin vieraskentällä 4-0. Cristiano Ronaldo teki kaksi osumaa.