Mertaranta: Sairastuminen on puhetyöläisen pahin vihollinen

Suosittu selostaja Antero Mertaranta tietää, miten paljon hallaa kurkkutulehdukset voivat puhetyöläiselle tehdä.

Erilaiset kurkkutulehdukset ovat usein vaivanneet esimerkiksi muusikoita niin pahasti, että keikkoja on jouduttu perumaan. Myös selostaja Antero Mertaranta on kokenut tulehduksien kirouksen.

– Uran aikana on joskus aina ollut kurkkutulehdus päällä ja siinä vaiheessa ei auta kyllä mikään. Sairastuminen on puhetyöläisen pahin vihollinen, Mertaranta toteaa MTV3.fin Viihdeuutisten haastattelussa.

Joskus Mertaranta on flunssatulehduksen takia joutunut olemaan täysin puhumatta. Toisin kun voisi kuvitella, on Mertaranta vapaa-ajallaan suoriutunut puhumattomuudesta helposti. Mutta freelancerin on kuitenkin pitänyt suoriutua töistään.

– Olen minä joskus joutunut hoitamaan tulehdusta kortisonilla, mikä on sitten ollut se viimeinen keino. Eihän se suositeltavaa ole, mutta töiden takia piti siihen turvautua. En kuitenkaan suosi tuollaisia vippaskonsteja, vaan pitäisihän nuo aina hoitaa levolla.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2012 järjestetään 4.-20. toukokuuta Suomessa ja Ruotsissa. Antero Mertaranta selostaa MM-kisojen aikana CANAL+:lla 21 ottelua, joihin kuuluvat Leijona-miehistön ottelut sekä kaikki muut tärkeät pelit. Vapaasti katsottavien kanavien puolella, MTV3:lla ja AVA:lla, Mertarantaa kuullaan kahden ottelun verran.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat