Mersu-pomolta todella tyly vastaus Red Bullin kitinään

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff ei sääli kilpakumppaneitaan.

Kausi alkoi Melbournessa odotetusti: viime kauden mestaritalli otti ylivoimaisen kaksoisvoiton. Vuodet 2010-13 F1-sarjaa hallinneen Red Bullin tallipäällikkö alkoi vaatia tasapäistämistä kisan jälkeen, hänen mielestään Red Bullia rajoitettiin säännöillä valta-aikana jatkuvasti.

– Sitä tullaan formula ykkösiin, yritetään voittaa toisia ja suorittaa mahdollisimman hyvällä tasolla, ja sitten halutaan tasapäistämistä ensimmäisen kisan jälkeen – itketään ensimmäisen kisan jälkeen – me emme tehneet aiemmin niin, Wolff kuittaa ESPN:lle.

Wolff sanoi f-alkuisen sanan säestämänä, että muiden kannattaisi pistää leuka rintaan ja tehdä vain enemmän töitä.

– Jerusalemissa on sellainen muuri, jonka edessä voi seistä ja valittaa, ehkä heidän pitäisi mennä sinne, Wolff heitti viitaten Itkumuuriin.

Wolffin mielestä Ferrarin osoittama kehitys on muillekin näyte siitä, että eroa voi kaventaa.

– Voitimme kisan noin puolen minuutin erolla Ferrariin ja heidän tekemänsä hyppäys viime vuoden lopusta on aika vaikuttava. Olemme nähneet GPS-datasta, että heidän moottorinsa on todella tehokas ja auto on hyvä radalla, Wolff sanoo.

– Minusta on vain ajan kysymys, että muut saavuttavat meitä. Ferrarilta löytyy kaikki tarvittava: heillä on resursseja, oikeat ihmiset, oikeat kuljettajat, Wolff sanoo.

Hän muistuttaa, että Williams kisasi sunnuntaina ilman selkävaivaista Valtteri Bottasta, joten haastajia kyllä riittää.

Lue myös:

    Uusimmat