Mainos

Merkkivaloviasta laskeutumishälytys Oulussa

Tampereelta Ouluun matkalla ollut matkustajakone aiheutti lento-onnettomuusvaaran Oulun lentokentällä aamulla hieman ennen kello puolta kahdeksaa. Air Botnian Saab 340 -potkurikoneen laitteet ilmoittivat viasta laskutelineissä, mutta lopulta kone pääsi laskeutumaan kentälle ilman ongelmia.

Vaaran uhatessa koneessa oli 19 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Koneessa on kaikkiaan 34 paikkaa.
-Vähän ennen koneen laskeutumista lentäjä ilmoitti, että nokkatelineen merkkivalo osoittaa jostain häiriöstä, kertoi Oulun lentoaseman päällikkö Martti Oinas.

Asiasta ilmoitettiin lennonjohtoon. Kone lensi kentän yli normaalia matalammalla, jolloin lennonjohtotornista varmistettiin, että teline oli alhaalla. Oinas muistuttaa, että merkkivalosta ei voi päätellä, minkätyyppinen vika koneessa lopulta on. Siksi pelastusyksiköt hälytettiin paikalle varmentamaan laskeutuminen.

Kone pääsi laskeutumaan Ouluun normaalisti. Se oli vain kymmenisen minuuttia aikataulustaan myöhässä. SAS:sta kerrotaan, että koneessa ei ollut vikaa. Se pääsi palaamaan reitilleen ja takaisin Tampereelle noin 20 minuuttia aikataulustaan jääneenä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.