Merkittäviä demaripoliitikkoja Haaviston taakse

Useita sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton nimekkäitä poliitikkoja on siirtynyt vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston tukijoukkoihin.

Haaviston tueksi ovat hänen kampanjatiiminsä mukaan ilmoittautuneet sosiaalidemokraateista muun muassa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, kansanedustaja Tarja Filatov, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja sosiaalidemokraattien entinen kansanedustaja Arja Alho. Haavistoa tukee myös SDP:n puoluesihteerin vaimo ja SDP:n kaupunginvaltuutettu Maria Jungner.

Kansanedustajien ja jopa ministerin ilmoittautuminen Haaviston tukijaksi on merkittävää sikäli, että SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu vasta torstaina päättämään, asettuuko puolue presidentinvaalin toisella kierroksella tukemaan jompaa kumpaa ehdokkaista.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner hyödynsi ilmeisesti myös sosiaalista mediaa päätöksenteon tueksi, sillä hän kyseli eilen Facebookissa, kumpaa ehdokkaista, Haavistoa vai kokoomuksen Sauli Niinistöä, hänen Facebook-päivitystensä seuraajat kannattavat ja miksi.

Vasemmistoliiton nykyisistä kansanedustajista Haaviston tukijoiksi toisella kierroksella ovat vaalin ensimmäisen kierroksen jälkeen ilmoittautuneet Aino-Kaisa Pekonen ja Erkki Virtanen.

Ammattiliittojen puheenjohtajista Haavistoa ovat tällä viikolla siirtyneet tukemaan Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selin ja Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM:n puheenjohtaja Timo Vallittu. Myös AKT:n viestintäpäällikkö, demaritaustainen Hilkka Ahde tukee nyt Haavistoa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat