Mainos

Merkittäviä demaripoliitikkoja Haaviston taakse

Useita sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton nimekkäitä poliitikkoja on siirtynyt vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston tukijoukkoihin.

Haaviston tueksi ovat hänen kampanjatiiminsä mukaan ilmoittautuneet sosiaalidemokraateista muun muassa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, kansanedustaja Tarja Filatov, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja sosiaalidemokraattien entinen kansanedustaja Arja Alho. Haavistoa tukee myös SDP:n puoluesihteerin vaimo ja SDP:n kaupunginvaltuutettu Maria Jungner.

Kansanedustajien ja jopa ministerin ilmoittautuminen Haaviston tukijaksi on merkittävää sikäli, että SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu vasta torstaina päättämään, asettuuko puolue presidentinvaalin toisella kierroksella tukemaan jompaa kumpaa ehdokkaista.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner hyödynsi ilmeisesti myös sosiaalista mediaa päätöksenteon tueksi, sillä hän kyseli eilen Facebookissa, kumpaa ehdokkaista, Haavistoa vai kokoomuksen Sauli Niinistöä, hänen Facebook-päivitystensä seuraajat kannattavat ja miksi.

Vasemmistoliiton nykyisistä kansanedustajista Haaviston tukijoiksi toisella kierroksella ovat vaalin ensimmäisen kierroksen jälkeen ilmoittautuneet Aino-Kaisa Pekonen ja Erkki Virtanen.

Ammattiliittojen puheenjohtajista Haavistoa ovat tällä viikolla siirtyneet tukemaan Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selin ja Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM:n puheenjohtaja Timo Vallittu. Myös AKT:n viestintäpäällikkö, demaritaustainen Hilkka Ahde tukee nyt Haavistoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.