Mainos

Merkelin "Saksa-kaulakoru" oli vaaliväittelyn selkein voittaja

Saksan liittopäivävaalien ainoan tv-vaaliväittelyn eniten kommentoiduksi teemaksi ei noussut yllättäen Syyrian kriisi, Kreikan taloudellinen tukeminen tai ulkomaalaisille autoilijoille suunnitellut tietullit, vaan liittokansleri Angela Merkelin kaulaa ja asua koristanut kaulakoru.

Metallinen, kiemurteleva, musta-puna-keltainen kaulakoru on saanut jo oman Twitter-tilinsä, joka löytyy nimellä @schlandkette. Tilille tuli heti lähes 7000 seuraajaa.

Twiittien mukaan kaulakoru oli monta kertaa mielenkiintoisempi kuin tylsäksi ja puisevaksi luonnehditun tv-keskustelun sisältö. Tv-keskustelua seurasi yli 15 miljoonaa saksalaista.

Kaulakoru ei suinkaan ollut ensimmäistä kertaa julkisuudessa, vaan Angela Merkel piti sitä yllään edellisen kerran voittaessaan vaalit 2009.

Yhdessä tweetissä kaulakorusta kommentoitiin: Aiotko tosiaan roikkua hänen kaulassaan seuraavat neljä vuotta? Usko minua - kaulakoruna - ei kannata!

Merkelin ennakoidaan voittavan vaalit 22. syyskuuta, mutta mahdollista on, että hän joutuu muodostamaan hallituksen vastustajansa, sosialidemokraattien kansleriehdokkaan Peer Steinbrückin kanssa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.