Mainos

Merkelin ja Sarkozyn ehdotukset saivat kannatusta

Saksalaiset tiedotusvälineet ja poliitikot ovat suhtautuneet myönteisesti ehdotuksiin euroalueen yhteisestä pankkiverosta ja taloushallinnosta.

Liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kriisikokouksen avaukset saivat kannatusta myös Saksan oppositiosta. Sosiaalidemokraattisen puolueen mukaan ehdotukset ovat ensimmäiset askeleet oikealla tiellä.

Kriisikokouksen anti otettiin hyvin vastaan myös Espanjassa ja Italiassa. Espanjan hallitus uskoo kokouksen lisänneen euroalueen yhteisten joukkovelkakirjojen mahdollisuutta.

Pankit hyökkäsivät kuitenkin voimakkaasti veroesitystä vastaan. Tobinin verona tunnettu transaktiovero ei pankkien mukaan rauhoita markkinoita, jos se otetaan käyttöön vain euroalueella.

Taloustieteilijä James Tobin esitti 1970-luvun alussa, että kaikista valuuttasiirroista pidätettäisiin pieni vero keinottelun hillitsemiseksi.

Merkelin ja Sarkozyn veroesitys syöksi pörssioperaattoreiden osakkeet jyrkkään laskuun keskiviikkona. NYSE Euronext oli päivällä 8 prosentin, Deutsche Börse 7 prosentin ja London Stock Exchange 4 prosentin laskussa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja