Mainos

Merkelin hallitusrutistus käynnistyy torstaina

Saksan kristillisdemokraattien johtaja Angela Merkel hakee omalta puolueeltaan uutta tukea ennen vaikeiden hallitusneuvotteluiden aloittamista. Tunnustelut käynnistyvät virallisesti torstaina.

Saksan kristillisdemokraattien johtaja Angela Merkel pyrkii vahvistamaan asemaansa pyytämällä, että CDU nimittää hänet jälleen parlamenttiryhmän puheenjohtajaksi. Valintaa pidetään varmana, vaikka kansleriehdokkaan kannatus on laskenut kampanja-arvostelun takia. Äänestys pidetään illansuussa.

Myös muut pääpuolueet päättävät tänään parlamenttiryhmiensä johtajista. Sosiaalidemokraattien odotetaan antavan jatkokauden Franz Münteferingille.

Saksa ajautui poliittiseen umpikujaan sunnuntain vaalien jälkeen, kun mikään puolue ei saanut enemmistöä liittopäiville. Sekä Merkel että sosiaalidemokraattinen liittokansleri Gerhard Schröder katsovat, että heillä on vaalien pohjalta oikeus johtaa maata, vaikka kristillisdemokraatit saavuttivatkin vaaleissa niukan voiton.

Molemmat suuret puolueet aikovat neuvotella pienempien puolueiden kanssa hallituskumppanuudesta. Sopimus hallituskoalitiosta on saatava aikaan ennen 18. lokakuuta, jolloin uuden parlamentin on kokoonnuttava ja valittava liittokansleri. Jos sopuun ei päästä, on maassa järjestettävä uudet vaalit.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.