Mainos

Merkel vetosi joukkojen pitämiseksi Afganistanissa

Oppositiopuolueet ovat vaatineet osittaista tai täydellistä saksalaisjoukkojen vetämistä Afganistanista.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on vedonnut saksalaisiin, jotta he tukisivat saksalaisjoukkojen pitämistä edelleen Afganistanissa.

Oppositiopuolueet ovat vaatineet osittaista tai täydellistä saksalaisjoukkojen vetämistä Afganistanista. Joukkojen jatkoajasta on päätettävä seuraavan kerran loka- ja marraskuussa.

Merkel sanoi lauantaina, että kyseessä ei ole vain afganistanilaisten turvallisuus vaan myös saksalaisten. -Ei ole vaihtoehtoa, Merkel sanoi.

Saksan puolustusministeri Franz Josef Jung sanoi Focus-lehdessä, että Saksa ei lähetä joukkoja taistelemaan talebanien kanssa Etelä-Afganistaniin vaan keskittyy afganistanilaissotilaiden kouluttamiseen pohjoisessa.

Puolustusministeri on torjunut paineet siirtää joukkoja etelään. Jungin mukaan kahdeksan saksalaista avustaa liittouman joukkoja etelässä.

Saksassa on tänään määrä järjestää maanlaajuisia mielenosoituksia, joissa joukkojen jatkoaikaa vastustetaan.

Saksan vihreät ovat koolla käsittelemässä saksalaisjoukkojen Afganistan-mandaattia.

Saksalaisjoukot joutuivat raketti-iskun kohteiksi yhdessä amerikkalaisjoukkojen kanssa Kunduzissa Pohjois-Afganistanissa. Tukikohdan lähelle osui monta rakettia, mutta kukaan ei haavoittunut iskussa. Taleban-liike ilmoitti, että isku aiheutti suuren tulipalon.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.