Mainos

Saksa puolustaa EU-maiden ja Venäjän energiayhteistyötä – toistaiseksi

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan EU-maiden on arvioitava uudelleen energiayhteistyötään Venäjän kanssa, jos Venäjä ei muuta toimintatapaansa Ukrainassa.  

Merkel kommentoi Fennovoiman ydinvoimahanketta lehdistötilaisuudessa tavattuaan pääministeri Alexander Stubbin (kok.) Berliinissä. Merkel kuitenkin huomautti, että miltei jokaisella EU-maalla on energiakytköksiä Venäjään ja yhteistyön jatkaminen on kaikille osapuolillle eduksi.  

- Tarkoituksena ei ole kokonaan katkaista riippuvuussuhdetta, Merkel vastasi suomalaistoimittajien kysymykseen Suomen ja Venäjän välisestä ydinvoimayhteistyöstä.  

- Meidän on kuitenkin mietittävä, täytyykö energiapolitiikkaa muuttaa keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä, jos Venäjä jatkaa oleellisten periaatteiden loukkaamista Ukrainassa.  

Stubb sanoi, että hän ei keskustellut Fennovoimasta Merkelin kanssa lainkaan, vaikka EU:n energiapolitiikasta vaihdettiin ajatuksia. Fennovoimaa koskeva periaatepäätös ja sen ajoitus on herättänyt keskustelua myös EU-tasolla ja kansainvälisessä mediassa.  

Stubb ja Merkel olivat yhtä mieltä siitä, että EU:lla ei ole mitään syytä muuttaa pakotepolitiikkaansa Venäjää vastaan, sillä Ukrainan konflikti ei ole rauhoittunut.  

EU-suurlähettiläät kokoontuvat huomenna arvioimaan Ukrainan rauhansuunnitelmaa ja tuoreimpien Venäjä-pakotteiden tarpeellisuutta. Pakotteita ei olla purkamassa, sillä päätös vaatisi EU-maiden yksimielisyyden.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.