Mainos

Merkel: Valittakaa katunäkymistä suoraan Googlelle

Saksan liittokansleri Angela Merkel kehottaa internetyhtiö Googlen Street View -katunäkymäpalvelusta vimmastuneita kansalaisia valittamaan suoraan yhtiölle. Merkel ei kuitenkaan aio ryhtyä lakimuutoksiin palvelun kieltämiseksi tai rajoittamiseksi.

Google on jo kuvannut Saksan kadut, mutta palvelua ei ole vielä avattu yleisölle. Monet saksalaiset ovat kuitenkin jo etukäteen protestoineet kotinsa kuvaamista ja kuvien julkaisemista internetissä. Kuluttaja-asioiden ministeri Ilse Aigner haluaisi lain, joka edellyttäisi Googlea hakemaan erikseen kuvausluvan jokaiselta kiinteistönomistajalta.

-Ne jotka pitävät tätä hyökkäyksenä yksityisyyttään vastaan voivat käyttää valitusoikeuttaan. Kuluttaja-asiain ministeriö on laatinut valituskirjeen mallin. Sitä voi kukin halutessaan käyttää, Merkel sanoi.

Suomen Street View avattiin helmikuun alussa. Se on poikinut lukuisia valituksia ja jopa rikostutkinnan yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Tietosuojavaltuutettu on tehnyt Googlelle selvityspyynnön palvelusta.

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.