Mainos

Merkel: Saksalta ehdotus EU:n perustuslakikiistassa

Päätöksiä perustuslaista on Merkelin mukaan tulossa vuoden 2008 jälkipuoliskolla, kun puheenjohtajuutta hoitaa Ranska.

Saksa tekee uusia ehdotuksia EU:n perustuslakikiistassa, kun maasta tulee EU:n puheenjohtajamaa ensi vuoden alussa, liittokansleri Angela Merkel on ilmoittanut tänään. Merkel tapasi Rheinsbergissä lähellä Berliiniä Ranskan presidentin Jacques Chiracin.

Päätöksiä perustuslaista on Merkelin mukaan tulossa vuoden 2008 jälkipuoliskolla, kun puheenjohtajuutta hoitaa Ranska. EU-maat ottivat viime kesänä vuoden miettimistauon perustuslain osalta, kun se oli kaatunut Ranskassa ja Hollannissa pidetyissä kansanäänestyksissä.

Miettimistauko näyttää jatkuvan ainakin tämän vuoden ajan, koska Itävallan puheenjohtajuuskaudella ei ole löytynyt kaikille sopivaa ratkaisumallia. Suurta edistymistä ei liene odotettavissa myöskään Suomen toimiessa puheenjohtajana vuoden toisella puoliskolla.

Merkel ja Chirac toivovat ratkaisua Iranin ydinkiistaan

Merkel ja Chirac kehottivat Rheinsbergissä myös Irania hyväksymään kannustinpaketin, jonka EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana luovutti tänään Teheranissa.

- Toivon Iranilta myönteistä suhtautumista, sanoi liittokansleri Merkel. Presidentti Chirac puolestaan sanoi Iranin ydinkiistan antavan aihetta todelliseen huoleen.

Saksa ja Ranska ovat yhdessä Britannian kanssa olleet Euroopan johtavat maat kannustinpaketin valmistelussa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.