Mainos

Merkel nimesi ministerinsä

Nykyinen sosiaalidemokraattinen liittokansleri Gerhard Schröder ei tule lainkaan mukaan hallitukseen.

Saksan tuleva liittokansleri Angela Merkel on valottanut hallituksensa kokoonpanoa. Merkel varoitti, että ministerinsalkut jakavien kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien neuvotteluista on tulossa vaikeat.

Merkelin mukaan Kristillisdemokraattienn entisestä johtajasta Wolfgang Schäublesta tulee hallituskoalition sisäministeri. Jo aiemmin on kerrottu, että talousministeriksi on tulossa Merkelin CDU:n sisarpuolueen CSU:n johtaja Edmund Stoiber.

Merkel on valinnut hallitukseen kaksi naista: Ursula von der Leyenin, josta tulee perheministeri, ja Annette Schawanin, josta tulee opetusministeri. Puolustusministeriksi nousee melko tuntematon Franz Josef Jung, kun taas kuluttaja-asioita ja maataloutta hoitaa konservatiivien vasenta laitaa edustava Horst Seehofer. Kansliaministerin tehtävän saa Thomas de Maiziere.

Merkel kertoi ministerivalinnoistaan tuntia ennen hallituskoalition neuvottelujen alkamista. Sosiaalidemokraatit ilmoittivat omat tulevat ministerinsä jo viime viikolla.

Nykyinen sosiaalidemokraattinen liittokansleri Gerhard Schröder ei tule lainkaan mukaan hallitukseen. Varaliittokansleriksi tulee SPD:n puoluejohtaja Franz Müntefering. SPD saa myös mm. ulkoministerin ja valtiovarainministerin salkut.

Maanantaina alkavissa neuvotteluissa etsitään sopua muun muassa työttömyyden vähentämiseen tähtäävistä uudistuksista. Neuvottelujen arvellaan kestävän useita viikkoja.

- Edessä on tiukkoja neuvotteluja, Merkel ennakoi. Hän toivoi ministereiden unohtavan puoluekiistat ja keskittyvän vahvan hallituksen rakentamiseen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja