Mainos

Merkel aikoo pyytää USA:ta sulkemaan Guantanamon vankileirin

Saksan liittokansleri Angela Merkel on tuominnut Yhdysvaltain ylläpitämän Guantanamon vankileirin Kuubassa. Merkelin mukaan Guantanamon vankien kohteluun on löydettävä toisentyyppisiä keinoja.

Yhdysvaltoihin matkaava Saksan liittokansleri Angela Merkel aikoo pyytää presidentti George W. Bushia sulkemaan Guantanamon vankileirin. Merkel tuomitsi vankileirin lehtihaastattelussa viikonloppuna.

- Guantanamon tapaista laitosta ei voi eikä saa olla olemassa pitkällä aikavälillä. Toisentyyppisiä tapoja ja keinoja on löydyttävä näiden vankien kohteluun, Merkel sanoi Spiegel-lehdelle.

Merkelin on määrä matkustaa Yhdysvaltoihin torstaina ja tavata Bush perjantaina. Kun toimittajat kysyivät Merkeliltä, miten tiukasti hän aikoo vankileirin sulkemista vaatia, liittokansleri vastasi, ettei vaatimusten esittäminen ole hänen tapansa hoitaa kansainvälisiä suhteita. Merkel kertoi kuitenkin aikovansa kertoa oman näkemyksensä asiasta selkeästi.

Yhdysvallat perusti vankileirin Kuubassa sijaitsevaan sotilastukikohtaansa vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen. Se pitää edelleen Guantanamossa satoja vankeja ilman oikeudenkäyntiä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.