Mainos

Merivoimien alukset törmäsivät Saaristomerellä

Merivoimien miinalautta Pansio ja komentoalus Viiri törmäsivät illalla Saaristomerellä sotaharjoituksissa. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä. Merivoimien esikunnasta todettiin, että alukset ilmeisesti vaan ajautuivat liian lähelle toisiaan ennen kuin väistötoimenpiteet aloitettiin. Näkyvyyttä alueella heikensi sateinen ja pimeä sää.
Miinalautta Pansio ehti pysäyttämään vauhtinsa ajoissa. Sen vuoksi törmäyksen iskuvoima oli vähäinen ja suuremmilta vaurioilta vältyttiin.

Törmäyksessä lasikuituinen komentovene Viiri vaurioitui vesirajan yläpuolelta, kun sen sivu osui hiljaisella nopeudella teräksisen miinalautan keulaan. Aluksella ei ollut uppoamisvaaraa ja se pystyi jatkamaan matkaa.
Miinalautta Pansiossa oli kyydissä henkilökuntaan kuuluvia ja 17 varusmiestä. Varusmiehistä 10 kuului aluksen miehistöön. Komentovene Viirissä oli kahdeksan henkilökuntaan kuuluvaa. Törmäyksessä vaurioitunut komentoalus Viiri siirrettiin Pansion sataman laituriin Kasnäsiin, jossa sen vauriot arvioidaan ja päätetään jatkotoimista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.