Mainos

Merivoimat tehostanut valvontaa

Merivoimat teki viikonlopun aikana useita tutkahavaintoja tuntemattomista kohteista. Valvonta-alus varoitti mahdollista kohdetta käsisyvyyspommeilla.

Merivoimat on useiden outojen havaintojen vuoksi tehostanut valvontaa merivalvonta-asemilla. Alusten partiointia merialueellamme on lisätty. Tänään jatketaan etsintöjä Porvoon edustalla Emäsalon lähistöllä nähdyn lieriömäisen esineen löytämiseksi.

Viranomaiset eivät toistaiseksi ole löytäneet selitystä lieriömäiselle esineelle, jonka kaksi kulkijaa havaitsivat Emäsalon edustalla. Alueella partioineen rajavartiolaitoksen helikopterin miehistö oli nähnyt ilmasta yli sata hyljettä.

Merivoimat kertoi eilen tehneensä tutkahavainnon itäisellä Saaristomerellä Örön eteläpuolella lauantaina iltapäivällä. Kohde näkyi ohjusvene Kotkan tutkassa hetken aikaa ja katosi sen jälkeen.

- Se tuntui uskomattomalta. Kohde oli pieni, ja se näkyi vain aluksen omalla tutkalla mutta ei kiinteässä merivalvontajärjestelmässä. Se saattoi olla mikä tahansa, vaikka haahkaparvi tai vedenalainen kohde, arvioi Merivoimien esikuntapäällikkö, kommodori Hanno Strang eilisiltana STT:lle.

Valvonta-alus siirtyi havaintopaikalle, mutta uusia havaintoja ei saatu. Se varoitti mahdollista kohdetta käsisyvyyspommeilla.

- Tämä on todella epävarma havainto. Nämä toimenpiteet tehtiin varmuuden vuoksi. Toimiin ryhdyttiin Strangin mukaan siltä varalta, että kohde olisi ollut sukellusvene. Ohjusveneen poistumisen jälkeen partiointia alueella jatkoi Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Uisko. Se ei tehnyt muita havaintoja kohteesta.

Eilen iltapäivällä Merivoimat tarkisti myös Helsingin ja Hangon aluemeren ltuntumassa tehdyn vedenalaisen havainnon. Se saattaa olla sukellusvene, joka aivan laillisesti kulki kansainvälisillä vesillä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 26.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.