Mainos

Merivoimat Somalian rannikolla – nyt suomalaiset eivät ole merirosvojahdissa

Kun miinalaiva Pohjanmaa osallistui Euroopan unionin Atalanta-kriisinhallintaoperaatioon, yhtenä sen tehtävänä oli ottaa kiinni merirosvoja.

Maaliskuun alussa operaatiossa aloittaneen alussuojausosaston tehtävä on lähes päinvastainen. Osaston tarkoitus on luoda Maailman elintarvikeohjelman (WFP) alukselle tarvittava pelote, jotta alusta ei edes yritetä kaapata. Tähän mennessä siinä on onnistuttu hyvin, sillä yhtään WFP:n alusta ei ole kaapattu operaation käynnistyttyä vuonna 2008.

Alussuojausosasto toimii ja asuu Caroline Scan -nimisellä aluksella. Suomalaissotilaille on luvassa verkkaisia ruokakuljetuksia, sillä aluksen huippunopeudeksi on ilmoitettu 13 solmua.

Käytännössä suomalaisten työ koostuu ympäristön tarkkailusta. Valtavalla merialueella tulee usein hetkiä, jolloin näköpiirissä ei ole toisia aluksia eli sotilaille on tiedossa tylsiäkin hetkiä.

Alussuojausosasto koostuu viidestätoista sotilaasta. Mukana on sekä reserviläisiä että puolustusvoimien kantahenkilökuntaa. Osa henkilöstöstä oli miinalaiva Pohjanmaan mukana Atalanta-operaatiossa kaksi vuotta sitten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.