Mainos

Merivesi nousee jälleen Suomenlahdella

Itämeressä on tällä hetkellä vettä 60 senttiä normaalia enemmän. Loviisan voimalaitoksessa varaudutaan veden nousuun.

Meriveden pinta on jälleen nousussa Suomenlahdella. Merentutkimuslaitokselta arvioidaan, ettei vesi nouse kuitenkaan aivan yhtä korkealle kuin eilen.

Helsingissä veden pinta oli illalla seitsemän aikaan yli metrin normaalia korkeammalla. Haminassa vesi ylitti 120 sentin rajan seitsemältä.

Porvoon ja Helsingin välinen tie 170 jouduttiin sulkemaan iltakuudelta Sipoossa Västerskogin ja Immersbyn välillä veden tulvittua tielle.

Hangossa veden pinta on noin 90 senttiä normaalia korkeammalla.

Saaristomerellä vesi on alkanut hieman nousta illalla. Turussa viideltä nousuun kääntynyt merenpinta kipusi kahdessa tunnissa kymmenisen senttiä ja oli 70 senttiä tavallista korkeammalla seitsemän aikaan. Matkaa oli kuitenkin paljon yli metrin lukemiin, joihin meri on viikon aikana korkeimmillaan noussut. Myös Föglössä meri oli liki 70 senttiä tavallista korkeammalla.

Pohjoisempana rannikolla vuorokauden kestänyt veden laskeminen jatkuu. Raumalla vesi oli seitsemältä puoli metriä ja Vaasassa 35 senttiä tavallista ylempänä. Oulussa merenpinta oli enää alle 10 senttiä keskiarvon yläpuolella.

Itämeren pinta on parhaillaan keskimäärin 60 senttiä korkeammalla kuin normaalisti. Matalapaineet ja tuulet nostavat veden korkeutta usein illaksi ja yöksi.

Loviisassa varaudutaan veden nousuun. Jos merivesi nousee yli 180 senttimetrin eli turvallisen käytön alarajan, Loviisan voimalaitos varaudutaan pysäyttämään tai vähentämään ydinvoimalaitoksen tehoja. Vesi on noussut yli metrin normaalista ja tilannetta seurataan nyt Loviisassa tehostetusti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.