Mainos

Merivesi korkealla: "Rannan lähellä hyvä tarkistaa veneen kiinnitys"

Ilmatieteen laitos varoittaa, että merivesi on nyt korkealla Suomenlahden länsiosassa, Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Pohjanlahdella.

– Aiempi vastaavanlainen myrsky oli alkuviikosta, jolloin merivesi nousi. Nyt merivesi nousee hieman eri paikoissa, enemmänkin Pohjanlahden päässä, kertoo Ilmatieteen laitoksen meriasiantuntija Anni Montonen.

Montosen mukaan merivesi ei kuitenkaan ole nyt poikkeuksellisen korkealla.

– Vuodenvaihteen jälkeen vesi on ollut korkeammalla, mutta vastaavanlainen ilmiö on keskimäärin kerran vuodessa toistuva ilmiö eli ei sen harvinaisempi. Nyt on kuitenkin rannan lähellä hyvä miettiä, onko vene kunnolla kiinnitettynä.

Korkean meriveden lisäksi Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämeren pohjoisosissa esiintyy tänään kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää neljä metriä. 

– Neljän metrin aallokkovaroitus on tähän aikaan vuodesta aika tavanomainen, kesällä se olisi harvinaisempaa, Montonen sanoo.

Ilmatieteen laitoksen meriasiantuntijan mukaan meriveden nousu ei ole niin suurta, että se aiheuttaisi suurempia vahinkoja.

– Yksittäisiä ongelmia voi tulla, mutta ei varmaankaan mitään poikkeuksellista,  Ilmatieteen laitoksen meriasiantuntija Anni Montonen sanoo.

Merivesi voi vielä nousta tulevan yön ja perjantai-lauantai välisen yön aikana. Viikonlopun jälkeen myrskyt laantuvat ja vedenkorkeus laskee. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.