Mainos

Merivartiostolla sukeltajia ja robotti kopterin putoamispaikalla

Pelastustöissä käytetään vedenalaista robottia, joka auttaa saamaa kuvaa merestä paikannetusta kopterista ja sen tilanteesta

Suomenlahden merivartiosto on lähettänyt Copterlinen turma-alueelle päivän aikana yhteensä viisi sukeltajaa. Sukeltajat kuljetettiin paikalle kahdella helikopterilla.

Helikopterit ovat jo palanneet takaisin Suomeen. Uudet sukeltajakuljetukset ovat kuitenkin merivartioston mukaan mahdollisia, jos Viron viranomaiset sitä toivovat. Toistaiseksi viranomaiset eivät ole ilmoittaneet tarvitsevansa lisäapua.

Sukeltajien lisäksi merivartiosto on lähettänyt turmapaikalle Merikarhu-aluksen, joka auttaa pelastustöissä toistaiseksi. Alus vei turmapaikalle muun muassa kaikumittaimia ja muita laitteita, jotka on tarkoitettu vedenalaisia tutkimuksia varten.

Yliluutnantti Ossi Pylväläisen mukaan pelastustöissä käytetään vedenalaista robottia, joka auttaa saamaa kuvaa merestä paikannetusta kopterista ja sen tilanteesta. Merivartiosto on valmis lähettämään alueelle tarvittaessa toisenkin robotin.

Viron viranomaisten mukaan Tallinnan edustalla sattunut kopterisurma on pahin siviililento-onnettomuus Viron historiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.