Mainos

Merivartiosto etsi turhaan tyhjän veneen omistajaa

Meripelastuskeskus vastaanotti yöllä ilmoituksen tyhjillään olevasta veneestä, joka pyöri paikallaan Ölmåsin lahdella, Dragsfjärdin läheisyydessä. Ilmoittajan mukaan moottori kävi kovilla kierroksilla, mutta ketään ei näkynyt veneessä.

Tehtävään hälytettiin muun muassa Hiittisten merivartioaseman partio, Kemiön meriyksikkö, sekä Turusta päivystävä Super Puma meripelastushelikopteri. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta, vaikka Pieni lahdenpohjukka haravoitiin todella tarkasti.

Etsintöjen vielä ollessa käynnissä veneen omistajan sukulainen ilmoitti veneen omistajan olevan omassa kodissaan. Merivartiosto tavoitti miehen ja määräsi hänet tulemaan tapahtumapaikalle tunnistamaan veneensä, jotta voitiin varmistua että vene todella kuului hänelle.

Sekavassa tilassa oleva mieshenkilö tunnisti veneen omakseen ja etsinnät voitiin lopettaa. Kertomansa mukaan mies oli ollut aiemmin illalla veneilemässä lahdella kun veneen moottori oli sammunut. Hän oli käynnistänyt moottorin uudelleen, mutta oli huolimattomuuttaan jättänyt perämoottorin vaihteen päälle.

Moottorin käynnistyessä vene lähti välittömästi vauhdilla eteenpäin sillä seurauksella, että mies oli pudonnut veteen. Päästyään rantaan uimalla hän oli kävellyt kotiin, jättäen veneen lahdelle pyörimään.

Merivartiosto muistuttaa perämoottoriveneissä niin sanotun tappokatkaisimen tärkeydestä vesillä liikuttaessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.