Mainos

MeritaNordbankenilla 327 mrd:n lainasalkku

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan MeritaNordbankenin taseen loppusumma nousi pankkien eilen julkistetun yhteisen proforma-tilinpäätöksen mukaan kesäkuun lopussa 537,9 miljardiin markkaan.

Uuden pankin osakepääoma on 28,7 miljardia markkaa ja oma pääoma 24,4 miljardia markkaa. MeritaNordbankenista tulee Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtaviin kuuluva pankkikonserni. Taseella mitattuna sitä suurempi on vain Handelsbanken. Fuusion julkistamishetkellä lokakuun puolivälissä pankkien yhteenlaskettu markkina-arvo oli noin 55 miljardia markkaa tai 80 miljardia kruunua.

MeritaNordbankenin proforma-luvut on laskettu soveltaen Suomen uuden luottolaitostoiminnasta annetun lakiesityksen määräyksiä. Kesäkuun lopussa pankin vakavaraisuussuhde ensisijaisen oman pääoman osalta oli 7,6 prosenttia ja koko oman pääoman osalta 12,1 prosenttia. Pankin riskisijoitukset olivat 343,7 miljardia markkaa. MeritaNordbankenin yhdistetyn tuloslaskelman mukainen voitto viime vuodelta oli 5,5 miljardia markkaa ja ensimmäiseltä vuosipuoliskolta 3,2 miljardia markkaa. Luottotappiot olivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 456 miljoonaa markkaa ja koko viime vuonna 1935 miljoonaa markkaa.

Selvitys fuusiosta EU:lle lähipäivinä

Merita antaa lähipäivinä EU:n yrityskauppoja valvoville viranomaisille lopullisen selvityksen Meritan ja Nordbankenin fuusiosta. Meritasta korostetaan, että kyseessä on rutiiniluontoinen selvitys. Se on annettava aina automaattisesti, kun kahdessa EU-maassa toimivien fuusioyhtiöiden liikevaihto ylittää määrätyn rajan.

Meritan mukaan ei ole syytä olettaa EU:n kieltäytyvän hyväksymästä fuusiota. Pankki on jo aiemmin antanut EU:n yrityskauppoja valvoville viranomaisille alustavan selvityksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.