Mainos

Meritan voitto kolminkertaistui

Merita-konsernin tammi-syyskuun voitto lähes kolminkertaistui edellisvuodesta. Pankin liikevoitto oli nyt 2,8 miljardia markkaa. Meritan tulevan yhteistyökumppanin Nordbankenin liikevoitto puolestaan tammi-syyskuulta pieneni runsaalla 1,1 miljardilla kruunulla eli noin 770 miljoonalla markalla.

Meritan liikevoitosta peräti 1,7 miljardia tuli osakkeiden myynnistä. Tulosta kohensivat myös luottotappioiden supistuminen ja kulujen lasku.

Pääjohtaja Vesa Vainion mukaan näkymät ensi vuodelle ovat hyvät, mutta osakesalkun keventäminen ei ensi vuonna kasvata tulosta samaan tapaan kuin tänä vuonna. Myös perinteisestä pankkitoiminnasta eli luotoista ja talletuksista kertyi rahoituskatetta edellisvuotista enemmän.

Nordbankenin liikevoitto laski

Meritan tulevan yhteistyökumppanin Nordbankenin liikevoitto tammi-syyskuulta pieneni runsaalla 1,1 miljardilla kruunulla eli noin 770 miljoonalla markalla. Ruotsalaispankin liikevoitto oli nyt 4,6 miljardia kruunua eli runsaat 3,2 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin tulosta syntyi noin 4 miljardilla markalla. Tuloksen lasku johtui korkojen voimakkaasta laskusta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.