Mainos

Meritan osingot verolle

Meritan osakkeenomistajat joutuvat jatkossa maksamaan osingoistaan veroa. Näin käy jos Meritan osakkeet suunnitelmien mukaan vaihdetaan Nordbanken Holdingin osakkeiksi. Tuplaverotuksen syynä on, että osinkotulot katsotaan tulevaisuudessa ulkomaiseksi tuloksi.

Merita-Nordbank


Yhdistymissuunnitelmat Christiania-pankin kanssa eivät olleet Merita-Nordbankenin ainoa uutinen eilen. Samalla kun pankki julkisti ostotarjouksen norjalaispankista, se kertoi suunnitelmistaan yksinkertaistaa juridista rakennettaan osakevaihdolla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Merita Oyj:n osakkeet vaihdetaan Nordbanken Holdingin osakkeisiin. Vaikka konserniyhtiö Merita-Nordbankenin kotipaikka on Suomi, sen omistajayhtiön Nordbanken Holdingin kotipaikka on Ruotsi. Meritan osakkeiden tilalle tulevien osakkeiden osingot siis maksetaan Ruotsista ja näin ollen ne katsotaan Suomessa ulkomaiseksi osinkotuloksi. Tämä tietää osinkojen tuplaverotusta, sillä suomalaisten pitää nyt alkaa maksaa tästä osingoista veroa yhtiön maksaman veron lisäksi.

Merita-Nordbankenin rakenne-järjestelyn maksajina on lähes 300 000 Meritan osakkeita omistavaa suomalaista yksityishenkilöä. Osinkojen tuplaverotus koskee vain niitä, jotka omistavat Meritan osakkeita suoraan. Rahastojen kautta Meritan osakkeenomistajina olevat eivät ole aiemminkaan hyötyneet yhtiöveron hyvitysjärjestelmästä.

Norjalaispankki Christianian mahdollinen mukaantulo Merita-Nordbankeniin ei vaikuta osakeomistuksiin ja osakejärjestelyihin, koska pankista on tehty käteisostotarjous. Mahdollinen jatkolaajentuminen Tanskaan on taas asia erikseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.