Mainos

Meritan hallitus perui johdon optiolainan

Meritan hallitus päätti tänään perua esityksensä johdon optiolainasta. Hallituksen puheenjohtajan, Huhtamäen toimitusjohtajan Timo Peltolan mukaan ratkaisu tehtiin, koska pankin kokonaisetu edellytti sitä.

Peltola ei halunnut tarkentaa, mitä Meritan hallitus kokonaisedulla tarkoitti. Päätös tehtiin yksimielisesti.

Johdon optiolaina olisi oikeuttanut noin sata johtajaa ostamaan 17 miljoonaa pankin osaketta suunnilleen nykyhintaan ensi vuosituhannen alussa. Jos pankin osakkeen hinta olisi kohonnut, johtajat olisivat voineet tehdä sievoisia voittoja myymällä halvalla ostamansa osakkeet pois. Yhden markan nousu olisi merkinnyt johdolle noin 17 miljoonan markan erää jaettavaksi.

Valtiovarainministeriön johto paheksui suunnitelmaa. Se vaati esitystä muutettavaksi niin, että johtajat olisivat voineet kotiuttaa voittojaan vasta sen jälkeen kun pankki olisi maksanut pois valtiolta saamansa noin 3,6 miljardin markan pääomalainan.

Lisäksi valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) vaati osakkeiden merkintähinnan nostamista. Valtio on pankin suurin omistaja.

Pankin hallitus perusteli alkuperäistä ratkaisuaan sillä, että se on maailmalla ja suomalaisyrityksissäkin suosittu keino saada johto ponnistelemaan osakkeen hinnan nostamiseksi ja tuo näin hyötyä kaikille osakkeenomistajille.

Peltola arvioi jo aiemmin, että pankin johdolle ei oltu järjestämässä varmoja voittoja. Hänen mukaansa johtajien olisi pitänyt tehdä lujasti töitä voittojen saamiseksi. Pankin osake on noussut sen verran paljon viime aikoina, ja jossakin vaiheessa hinta kääntyy laskuun. Hän tähdensi ala- ja ylämäkien kuuluvan pörssin luonteeseen.

Optiolainan lisäksi hallitus pysäytti pankkikonsernin voittopalkkiojärjestelmän ja henkilöstörahaston valmistelut.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja