Mainos

Meritan emoyhtiön nimeksi tulossa Nordea

Nordic Baltic Holdingin uudeksi nimeksi ehdotetaan Nordeaa.

Merita-Nordbankenin emoyhtiön Nordic Baltic Holdingin nimen muuttamisesta Nordeaksi päättää ylimääräinen yhtiökokous marraskuun lopussa.

Tulos odotusten mukainen

Nordic Baltic Holdingin tammi-syyskuun tulosparannus oli melko tarkalleen odotusten mukainen. Pohjoismaiden suurimman rahoitusalan ryhmän tulos kohentui viime vuodesta lähes 3,2 miljardia markkaa.

Ryhmän ilmoituksen tulosta kohensivat palkkiotuottojen voimakas kasvu ja korkotuottojen lisääntyminen. Liikevoitto oli lähes noin 1960 miljoonaa euroa eli lähes 11,7 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin tulos oli hieman päälle 1,4 miljardia euroa eli miltei 8,5 miljardia markkaa.

Tulokset on laskettu olettaen, että tanskalainen Unidanmark olisi kuulunut ryhmään jo viime vuonna. Se tuli mukaan tämän vuoden huhtikuussa. Ryhmän mukaan lähes 1,2 miljardin markan yhdistymishyödyistä puolet toteutunee jo ensi vuonna. Lisäksi vähittäispankki- ja vakuutustoiminnasta arvioidaan saatavan vielä lisää hyötyjä lähes 300 miljoonalla markalla.

Vakuutusmyynti alkaa ensi vuonna


Tuloksen julkistamisen yhteydessä kerrottiin, että ryhmän vahinkovakuutustuotteita aletaan myydä Suomessa ensi vuoden alkupuoliskolla.

Aiemmin julkisuudessa on viestitetty, että myynti voisi alkaa vielä tämän vuoden puolella. Pankkiryhmällä on nyt 1,7 miljoonaa verkkoasiakasta. Solo-palvelu tuodaan myös Tanskaan lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.