Mainos

Meritan atk-esimiehille syytemääräys

Neljälle Merita Pankin atk-keskuksen esimiehelle on määrätty nostettavaksi syyte työaikalainsäädännön valvonnan laiminlyömisestä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Martti Jaatisen syytemääräyksen mukaan atk-keskuksen 20 työntekijää eivät saaneet alkuvuodesta 1996 riittävästi aikaa lepoon ja virkistykseen. Meritan atk-keskuksessa tehtiin paljon ylitöitä sen jälkeen, kun Kansallis-Osake-Pankki ja Suomen Yhdyspankki fuusioituivat ja niiden atk-järjestelmät yhdistettiin. Jaatisen mukaan työntekijöiden ylitöiden seurantaa ei kuitenkaan järjestetty.

Viime vuoden kesäkuussa Espoon kihlakunnansyyttäjä ei nostanut asiassa syytettä, koska piti pankin atk-keskuksen osastonjohtajan syyllisyyttä ja teon haitallisuutta kokonaisuutena vähäisenä. Jaatinen katsoo vastauksessaan työsuojelupiirin kanteluun, että ylitöitä ja niiden enimmäismääriä koskevat lain säännökset ovat ehdottomia. Niistä ei voida poiketa edes työntekijän luvalla.

Pankissa tehtyä ylitöiden määrää ei voida syytemääräyksen mukaan pitää vähäisenä. 20 työntekijän vuorokautisen ylityön enimmäismäärä ylittyi yhteensä 237,25 tunnilla ja viikottaisen ylityön enimmäismäärä 620,25 tunnilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.