Mainos

Merita vie Aleksia-kiinteistöyhtiönsä pörssiin

Merita-Nordbanken aloittaa huomenna Aleksia-kiinteistöyhtiönsä osakemyynnin. Osakkeiden alustavaksi hinnaksi pankki arvioi 9,25-11,25 euroa kappaleelta. Aleksia on Merita Kiinteistöt Oy:n yhtiö, joka hallitsee mm. Helsingin keskustassa useita rakennuksia. Meritan mukaan pankkikonsernin tarkoitus on myydä yli puolet kiinteistöomistuksestaan Aleksian pörssilistautumisella.

Arvokiinteistöihin sijoittavan kiinteistösijoitusyhtiö Aleksian ensimmäisen tilikauden vuokratuotoista muodostuva liikevaihto oli 655,1 miljoonaa markkaa. Tänään julkaistun tilinpäätöksen mukaan yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli 292 miljoonaa markkaa.

Alustavan aikataulun mukaan Aleksian noteeraus Helsingin pörssin pre-listalla alkaisi 23. tätä kuuta ja päälistalle yhtiön on määrä siirtyä tämän kuun 28. päivä. Aluksi osakkeita tarjotaan instituutiosijoittajille ja perjantaista lähtien myös yleisölle. Niin ikään osakkeista järjestetään henkilöstöanti.

Osakkeiden lopullinen myyntihinta määräytyy institutionaalisten sijoittajien antamien tarjousten perusteella noin neljän viikon kuluttua. Merita Kiinteistöt tarjoaa instituutiomyyntiin enintään 34,8 miljoonaa Aleksian osaketta ja yleisömyyntiin 5,2 miljoonaa osaketta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.