Mainos

Merita pysäyttänyt satamiin ATC:n tankkereita

Merita Nordbanken on pysäyttänyt neljä ahvenanmaalaisen varustamon Alandia Tanker Companyn alusta turvatakseen pankin kymmenien miljoonien saatavat varustamolta

.

Ensimmäiset alukset Merita pysäytti noin kaksi viikkoa sitten. Alukset seisovat Gibraltarissa, Hongkongissa ja Englannissa. ATC on jättänyt Ahvenanmaan käräjäoikeudelle yrityssaneeraushakemuksen marraskuun alussa.

Hakemuksesta käy ilmi, että yhtiön velat ovat kaikkiaan 120 miljoonaa markkaa. Suurimmat velkojat ovat Merita Nordbanken ja vakuutusyhtiö Alandia. Ahvenanmaan käräjäoikeus päätti 12. marraskuuta estää toistaiseksi velkojia hakemasta varustamoa konkurssiin, ennen kuin käräjäoikeus on antanut päätöksensä varustamon tekemään yrityssaneeraushakemukseen.

Yrityssaneeraushakemuksen mukaan ATC-konsernin liikevaihto oli 31.8. päättyneellä tilikaudella 502 miljoonaa markkaa. Tilikauden tappio oli 306 miljoonaa markkaa.

Tappion katsotaan aiheutuneen halvoista rahtimaksuista. ATC:llä on käytössään 10 tankkialusta, jotka kaikki seilaavat mukavuuslipun alla.

Meritan satamiin pysäyttämät laivat odottavat Ahvenanmaan käräjäoikeuden päätöstä Gibraltarissa, Hongkongissa ja kaksi Englannissa. Laivoilla työskentelee myös suomalaisia merimiehiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.