Mainos

Merita pitää nimensä pankkifuusion jälkeen

Merita pitää nimensä Meritana pankkifuusion jälkeenkin, kertoo Hufvudstadsbladet.

Merita fuusioituu ruotsalaisen Nordbankenin kanssa ensi vuoden alusta. Meritan pääjohtajan Vesa Vainion mukaan sekä Merita että Nordbanken ovat tunnettuja, hyviä tavaramerkkejä eikä niiden nimiä siksi kannata muuttaa. Alun perin suurpankin nimeksi kaavailtiin MeritaNordbankenia.

Merita ei rikkonut pörssisääntöjä KHO-jupakassa

Helsingin pörssin mukaan Meritan ei tarvinnut julkistaa korkeimman hallinto-oikeuden KHO:n päätöstä pankin ja Optimin välisestä osakekaupasta. Pörssi kuitenkin toivoi, että pankki olisi oikaissut nopeammin julkisuudessa liikkuneet väärät tiedot KHO:n päätöksestä. Pörssin mukaan KHO:n päätöksellä ei ollut vaikutuksia yhtiön osakkeen hintaan eikä pankilla ollut näin ollen tarvetta julkistaa tietoa. KHO katsoi viime kuun lopussa, että pankki antoi liian vähän tietoa Optimin kanssa tekemistään pörssikaupoista vuoden 1995 tilinpäätöksessä.

Päätös tuli osittain virheellisenä julki Taloussanomissa pari päivää sen jälkeen, kun KHO oli päätöksensä tehnyt. Lehti antoi ymmärtää, että tilinpäätöstä oli vääristelty. Pörssin mielestä pankki olisi voinut oikaista tiedot tapahtunutta nopeammin. Pörssi sai pankin tiedotteen vasta pörssikaupan alkamisen jälkeen klo 11.30. Tilinpäätöstietoihin puuttui aikanaan Rahoitustarkastus. Pankki vei kiistan KHO:n ratkaistavaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.