Mainos

Merita-Nordbanken pidensi taas Christiania-tarjoustaan

Ruotsalais-suomalainen Merita-Nordbanken pidensi jälleen tarjoustaan norjalaisesta Christiania-pankista. Tarjousta jatkettiin entisin ehdoin 20. lokakuuta saakka.

Christiania Bank

Merita-Nordbankenin tarjous yhdestä osakkeesta on 44 kruunua eli noin 34,75 markkaa. Tällä kokonaishinnaksi tulee hieman päälle 19 miljardia markkaa. Tarjouksen pidentäminen oli odotettua, sillä Norjan valtio ei ole pystynyt vieläkään tekemään lopullista myyntipäätöstään. Valtio omistaa Christiania-pankista noin 35 prosenttia.

Merita-Nordbanken teki ensimmäisen tarjouksensa pankista viime vuoden syyskuussa. Tarjousta on pidetty kerta toisensa jälkeen. Nykyinen tarjous on järjestyksessään kymmenes. Pankkikonsernia on ehditty laajentaa tällä välillä tanskalaiselle Unidanmarkilla.

Aiemmin päivällä Norjan pankkisijoitusrahaston johtaja Jan Willy Hopland kertoi Norjan hallituksen odottavan, että pankin osakkeesta maksetaan 45,30-54,40 kruunua. Tällä kokonaishinnaksi tulisi 19,75-23,7 miljardia Suomen markkaa. Merita-Nordbankenissa on koko ajan katsottu, että sen tarjous on hyvä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.