Mainos

Merita-Nordbanken osti Christiania-pankin

Norjalaisesta Christiania-pankista eli Kreditkassenista tulee osa Merita-Nordbanken-konsernia. Norjan valtio myy Meritalle 35 prosentin osuutensa Kreditkassenista vajaalla 20 miljardilla markalla. Näin norjalaispankki liittyy osaksi Pohjoismaiden suurinta pankkikonsernia.

Norjalaisesta Christiania-pankista tulee osa Merita-Nordbanken-konsernia. Norjan valtio myy osuutensa vajaalla 20 miljardilla markalla. Ennestään konserni toimii Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa sekä Baltian maissa ja Puolassa.

Yli vuoden hierotun kaupanteon jälkeen Merita-Nordbanken sai viimein pääsyn pohjolan öljysheikkien rahoitusmarkkinoille. Christiania-pankilla eli Kreditkassenilla on 70 000 yritysasiakasta. Lisäksi runsaat puoli miljoonaa norjalaista hoitaa pankkiasiansa tässä Norjan toiseksi suurimmassa pankissa.

Merita-Nordbankenin ympärille kootussa pohjoismaisessa pankkiryppäässä on työntekijöitä noin 38 000, konttoreita liki 1300. Lisäksi tansakalaiseen Unidanmarkiin kuuluvalla vakuutusyhtiö Vestalla on satakunta konttoria, jotka palevelevat lähinnä norjalaisia asiakkaita. Konsernijohto vakuuttaa, että ketään ei irtisanota.

Merita-Nordbankenin konsernijohtaja Hans Dalborgin mukaan Merita-Nordbankeninssa on perinteisesti hoidettu strategiset muutokset kustannuksia säästämällä ja ilman irtisanomisia.

Työntekijät muistuttavat kuitenkin, että väkeä on viime vuosinna vähennetty. Myönteisenä nähdään se, että yhdistyminen poikii myös työntekijöille mahdollisuuksia siirtyä töihin yli rajojen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.