Mainos

Merita-Nordbanken jatkaa tarjoustaan Christianiasta

Merita-Nordbanken kertoi tänään päättäneensä jälleen kerran jatkaa ostotarjoustaan norjalaisesta Christiania Bankista. Jatkettu ostotarjous on nyt voimassa maaliskuun loppuun asti. Merita-Nordbankenin edellinen tarjous olisi ollut voimassa vielä perjantaihin asti. Pankki on tarjonnut Christianian osakkeista 44 Norjan kruunua kappaleelta.

Viime syksynä tehtyä tarjousta on pidennetty jo useita kertoja. Merita-Nordbanken odottaa yhä, että Norjan valtion omistukseen Christiania-pankissa saadaan ratkaisu. Norjan pankkisijoitusrahasto on hylännyt suomalais-ruotsalaisen pankin ostotarjouksen, mutta lopullisen päätöksen asiassa tekee Norjan suurkäräjät. Norjalaiset poliitikot ovat olleet erimielisiä Christianian kohtalosta. Christiania-pankin hallitus, johto ja työtekijät ovat suositelleet, että osakkeenomistajat hyväksyisivät Merita-Nordbankenin tarjouksen.

Merita-Nordbanken omistaa Christiania-pankista 9,9 prosenttia. Suurin omistaja on Norjan valtio kolmanneksen osuudellaan. Christianiasta on kiinnostunut myös Norjan suurin pankki Den norske Bank, joka ilmoitti maanantaina kasvattaneensa omistuksensa Christianiassa yhtä suureksi kuin Merita-Nordbankenilla. Norjan lain mukaan ulkopuoliset voivat omistaa pankista korkeintaan kymmeneksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.