Mainos

Merita myi Huurre Groupin

Merita on myynyt kylmätiloja ja -laitteita valmistavan Huurre Groupin kaikki osakkeet. Pankki ilmoittaa kirjaavansa kaupasta 115 miljoonan markan myyntivoiton.

Huurteen ostaja on Huurre Holding Oy, jonka pääomistaja on brittiläinen NatWest Equity Partners. Sen omistusosuus on 88 prosenttia. Tapiola-yhtiöt omistaa Huurre Holdingista 10 prosentin osuuden ja Huurre Groupin toimitusjohtaja Lars Lindell sekä neljä muuta johtajaa yhteensä kaksi prosenttia. Yhtiön johdolla on optio-oikeus enintään 10 prosentin osuuteen.

Ylöjärveläinen Huurre ajautui taloudellisiin vaikeuksiin lamavuosina 90-luvun alussa, ja pankki otti sen haltuunsa. Yhtiö saatiin kannattavaksi raskaan saneerauksen ja koko maamme kylmäteollisuuden rakenneuudistuksen jälkeen. Huurre Groupilla on tuotantolaitoksia mm. Ylöjärvellä ja Hollolassa. Yhtiö valmistaa kylmälaitteita Huurre- ja Porkka-tuotemerkeillä. Konsernin palveluksessa on noin 450 henkilöä, joista noin 370 Suomessa. Viime vuoden liikevaihto oli 386 miljoonaa. Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli lähes 24 miljoonaa.

NatWest Equity Partnersin taustalla on Englannin suurimpiin pankkeihin kuuluva National Westminster Bank. Sijoitusyhtiön strategiana on omistaa kasvu-uralla olevia yhtiöitä keskipitkällä aikavälillä ja saattaa ne pörssikelpoisiksi. Huurre on brittiyhtiön ensimmäinen sijoitus suomalaiseen yritykseen ja neljäs sijoitus Pohjoismaihin. Yhtiö tekee vuosittain noin 30 yritysostoa. Viime vuonna se sijoitti noin 250 miljoonaa puntaa. Yli miljardin punnan eli noin yhdeksän miljardin markan arvoisessa sijoitussalkussa on 320 yhtiötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.