Mainos

Merita kävi neuvotteluja Sammon ja Pohjolan kanssa

Merita kertoi tänään käyneensä syksyn mittaan neuvotteluja yhteistyötä niin vakuutusyhtiö Sammon kuin vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa. Molemmat keskustelut päättyivät tuloksettomina.

Sammon kanssa keskusteluja käytiin pankin mukaan "yhteistoiminnan eri vaihtoehdoista". Myös Sampo myönsi, että neuvotteluja oli käyty, mutta sekin korosti niiden päättyneen tuloksettomina. Merita kertoi pörssitiedotteessaan käyneensä viime syksyn aikana erikseen vastaavia keskusteluja vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa.

Helsingin Sanomat kertoi tänään Sammon ja Merita-pankin yhdistämisestä käydyn vakavia neuvotteluja. Suunnitelmien mukaan Sammon vakuutustoiminta ja Merita aiottiin ryhmittää saman holding-yhtiön alle. Lehden arvioiden mukaan neuvottelujen katkeamiseen syynä olivat joko liian pieniksi arvioidut hyödyt fuusiosta tai erimielisyys osakkeiden hinnoista.

Neuvottelut vakuutusyhtiö Pohjolan yhdistämisestä Meritaan eivät lehden mukaan edenneet yhtä pitkälle kuin Sammon kanssa. Sammon ja Meritan fuusio olisi synnyttänyt Suomeen kooltaan täysin ylivoimaisen rahoituskeskittymän.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.