Mainos

Merita ja Sampo selvisivät kartellitutkimuksesta

Merita ja Sampo ovat saaneet synninpäästön valuutanvaihdon hinnoitteluunsa. Euroopan komissio on päättänyt lopettaa tutkimukset, jotka liittyvät Meritan ja Sammon väitettyyn osallisuuteen pankkien valuutanvaihtokartellissa.

Merita sai synninpäästön.

Komissio epäili, että pankit olisivat sopineet keskenään maksuista, joita peritään eurovaluuttoja vaihtavilta asiakkailta. Kyse oli lähinnä yksityisten ihmisten turistimatkalle tarvitsemasta matkavaluutasta. Muutama viikko sitten komissio teki vastaavanlaisen päätöksen useiden muiden epäiltyjen eurooppalaispankkien osalta.
Merita ja Sampo ovat ensimmäiset suomalaispankit, joiden osalta komissio teki päätöksensä. Vuosi sitten kartellisyytöksiä koskevan varoituskirjeen saivat myös Aktia, Osuuspankkikeskus, Handelsbanken ja Forex. Myös pankkien yhteistyöelin Suomen Pankkiyhdistys oli mukana. Suomalaispankkien lisäksi listalla oli 66 belgialaista pankkia ja valuutanvaihtotoimistoa, yhdeksän irlantilaista sekä 27 portugalilaista pankkia. Pankkiyhdistyksen oikeudellisen osaston johtaja Erkki Kontkanen kertoo, että muut odottelevat komission ratkaisua lähiaikoina. Tarkka ajankohta ei kuitenkaan ole tiedossa.

Sampo-konsernin uusi logo

Merita ja Sampo ilmoittivat tänään, että ne poistavat euroalueen kansallisten setelien vaihdosta perityt toimitusmaksut kesäkuun alusta lähtien. Molemmat myös alentavat kansallisten setelien vaihtopalkkiota. Ensi vuoden alusta lähtien euroalueella matkustavan ei enää tarvitse vaihtaa matkavaluuttaa, koska sama käteisvaluutta käy koko alueella. Yhteisvaluutta-alueeseen kuuluvat Suomen lisäksi Saksa, Ranska, Belgia, Hollanti, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia ja Irlanti.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja