Mainos

Merita irrotti Starckjohannista

Merita Pankki myi perjantaina yli 660 miljoonalla markalla 53 prosentin osuutensa rakennusalan monialayritys Starckjohannin osakkeista. Osakkeet myytiin syyskuussa tehdyn aiesopimuksen mukaisesti ruotsalaiselle Trelleborgille.

Trelleborg on suuri teräskaupan ja lvi-alan tukkuri. Sen toiminta Ruotsissa vastaa osittain Starckjohannin toimintaa Suomessa.
Pääomasijoitusyhtiö CapMan on kaupassa mukana Trelleborgin kanssa tekemänsä sopimuksen nojalla. CapManin hallinnoimien rahastojen ja yhteistyökumppanien osuudeksi tulee vajaat 27 prosenttia Starckjohannin osakkeista.
CapManin mukanaolo kuitenkin edellyttää, että yhtiön ja sen yhteistyökumppanien hallintoelimet hyväksyvät kaupan. Jos päätös on kielteinen, Meritan myymät osakkeet jäävät kokonaan Trelleborgin haltuun.

Meritalle 300 miljoonan myyntivoitto

Merita myi 69,7 miljoonaa Starckjohannin osakettaan ennalta sovittuun 9,50 markan kappalehintaan. Näin kaupan kokonaishinnaksi tuli 662 miljoonaa markkaa. Meritan tämän vuoden tulokseen kirjataan kaupasta 300 miljoonan myyntivoitto. Pankista kerrotaan, että summa kattaa Starckjohannin yrityssaneerauksesta koituneet korko- ja muut menetykset.

Starckjohannin osakkeet ajautuivat Meritan omistukseen vuonna 1994, kun yhtiön velkoja muutettiin yrityssaneerausohjelman mukaisesti osakkeiksi. Yrityssaneeraus päättyi syyskuussa.
Trelleborg ja CapMan ovat ilmoittaneet aiemmin pyrkivänsä hankkimaan Starckjohannin kokonaan omistukseensa. Omistajanvaihdoksessa ratkaisevassa asemassa ovat Starckjohannin omistajasuvun jäsenet, joilla on hallussaan noin 14 prosenttia yhtiön omistuksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.