Mainos

Merisalo: "Toivon, että Tiura nostaa kanteen minua vastaan"

Nova-liikemies Arto Merisalo toivoo, että kansanedustaja Marja Tiura tekee poliisille tutkintapyynnön nauhoitejupakassa tai nostaa asiassa kanteen.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi arvioi aiemmin STT:n haastattelussa, että Tiuran pitäisi nostaa oikeusteitse kunnianloukkauskanne, mikäli tämä haluaa nauhat julki.

Merisalo pitää Sasin ehdotusta erinomaisena.

- Jos Marja Tiura katsoo oikeusturvaansa loukatun, hän voi tehdä asiassa poliisille tutkintapyynnön tai nostaa kanteen asiassa, Merisalo toteaa tiedotteessaan.

Merisalo ilmoittaa jopa toivovansa kannetta, sillä kanteen myötä asiassa päästäisiin kuulemaan valaehtoisina todistajina muun muassa keskustan puheenjohtaja Matti Vanhasta, puoluesihteeri Jarmo Korhosta, ryhmäjohtaja Timo Kallia, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataista ja useita muita asiaan liittyviä henkilöitä.

Kanteen myötä Merisalon mukaan voitaisiin tutkia myös nauhat, Tiuran ja Merisalon teletunnistetiedot 2006 - 2008 sekä kaikki sähköpostit ja kirjeenvaihto.

Merisalo ilmoittaa myös, että hän voi harkita itsekin tutkintapyynnön tekemistä asiassa, mikäli Tiura ei sitä tee. Hän haluaa kuitenkin konsultoida asiasta ensin juristinsa kanssa.

Tiura ilmoitti aiemmin illalla, että hän haluaa Merisalon puhelinnauhoitteet julki viipymättä. Tiura sanoi pitävänsä Merisalon nauhojen julkistamista oikeusturvansa kannalta välttämättömänä.

Tiura totesi myös, että mikäli nauhat paljastuvat sepitteeksi, kyseessä saattaa olla "vuosikymmenen poliittinen aprillipila".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.