Mainos

Merisalo syyttää Marja Tiuraa valehtelusta

Skandaalinkäry kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) ympärille kehkeytyneessä loikkausjupakassa sakenee sakenemistaan.

Nova-liikemies Arto Merisalon mukaan Tiuran väite siitä, että keskusta houkutteli häntä loikkaamaan keväällä 2007 on valheellinen. Merisalon mukaan aloite tuli nimenomaan ja vain Tiuralta.

Välimiehenä toimineen Merisalon mukaan hän, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja pääministeri Matti Vanhanen muistanevat asian samoin. Merisalon mukaan myös kaksi Novan entistä työntekijää voivat tarvittaessa tulla julkisuuteen vahvistamaan asian.

Merisalon mukaan hänellä ei keskustan jäsenenä ole ollut puolueen vaalivoiton jälkeen mitään intressiä keskustella tällaisesta aiheesta Tiuran kanssa muuten kuin tämän omasta aloitteesta.

- Hän otti minuun yhteyden, kävimme asiasta keskusteluita ja järjestin yhteyden keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhoseen ja puheenjohtaja Matti Vanhaseen kesken hallitusneuvotteluiden.

Merisalo sanoo informoineensa loikkauskeskustelujen jälkeen Tiuran keskusteluista myös eräitä kokoomuksen johtoon kuuluneita henkilöitä.

Merisalon sai liikkeelle Tiuran tänään kokoomuksen Verkkouutisille antama haastattelu, jossa hän piti kiinni kertomastaan.

Tiura hätäili turhaan?

Merisalon mukaan hänelle on kerrottu Tiuran pelänneen hänen tai keskustan edustajien kertovan asiasta julkisuuteen tulevien vaalien alla.

- Ja tätä taustaa vastaan Tiura on tietoni mukaan halunnut kertoa "oman versionsa asiasta" ennen meitä. Minulla tai keskustan edustajilla ei kuitenkaan ole ollut tarkoitusta asiaa julkistaa, joten Tiura teki sen oma-aloitteisesti ja täysin turhaan.

Merisalo sanoo kovasanaisessa tiedotteessaan pitävänsä Tiuran menettelyä halpamaisena, kansanedustajan arvolle sopimattomana ja ala-arvoisena.

- En voi uskoa, että istuva kansanedustaja esittää jatkuvasti julkisuuteen mitä erilaisimpia tarinoita ja väitteitä, joista totuus puuttuu kokonaan.

Merisalon mukaan Tiura on osannut erinomaisesti käyttää hyväkseen ihmisiä, joihin on tutustunut.

- Valitettavasti kuulun siihen joukkoon. Jos tarkistaisimme puhelutiedot vuosilta 2006-2007 hänen, minun ja muutamien muiden "suhareiksi" kutsumiensa henkilöiden osalta, näkisi julkisuus ja media, kuka on ollut yhteydenpitäjä ja aktiivinen osapuoli. Omasta puolestani olen valmis tämänkin tekemään, jos Tiura näin haluaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ei halunnut torstaina kommentoida tapaus Tiuraa millään tavalla. Ravi sanoi STT:lle, ettei tiedä "kaukana menneisyydessä tapahtuneista asioista" mitään, eikä siksi voi kommentoidakaan asiaa. Ravi sanoi keskustelevansa asiasta Tiuran kanssa "mieluummin pääsiäisen jälkeen".

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä odottanee pyhien jälkeen myrsky, jossa Tiuran varapuheenjohtajan paikka voi joutua vaakalaudalle. Kansanedustaja Kimmo Sasi katsoi tänään Ilta-Sanomien verkkolehdessä, että Tiuran pitää selvittää tapahtumat eduskuntaryhmälle. Sasin mukaan ryhmä päättää, voiko Tiura jatkaa tehtävässä.

(MTV3 - STT)

Lue politiikan- ja taloustoimituksen päällikön Timo Haapalan blogi: Eiköhän se ollut siinä, Marja Tiura?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.