Mainos

Merisalo: Miljoonakanne perusteeton ja sekava

Nova Kiinteistökehityksen entisen johtajan Arto Merisalon mukaan konkurssipesän kanne on sekava, perusteeton ja sisältää virheitä.Hän ilmoittaa kiistävänsä sen.

- Esimerkiksi minuun on kohdistettu vaateita, jotka eivät koske toimitusjohtajakauttani. Novan hallituksen jäsen en ole ollut koskaan. Lisäksi on vaadittu saatavia, jotka Nova on jo saanut kokonaan, Merisalo toteaa tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa.

Lisää aiheesta:

Merisalo ilmettelee sitä, että konkurssipesä lähtee ajamaan vahingonkorvausta siviilikanteena nyt.

- Olen pitänyt selvänä, että Nova Kiinteistökehitys Oy:n konkurssipesä antaa poliisille ja esitutkinnan valmistuttua syyttäjälle työrauhan eikä ryhdy samaa asiaa prosessoimaan siviilikanteena. Tämä nyt nostettu kanne aiheuttaa yksinomaan lisäkustannuksia konkurssipesälle ja velkojille, koska samat vaatimukset konkurssipesä voi esittää asianomistajana, jos rikosoikeudellisesti syyttäjän toimesta aikanaan päätetään asiassa syytetoimista joltakin osin.

- Nyt nostettu siviilioikeudellinen kanne ei myöskään ole ollut velallisen edustajana tiedossani eikä sitä ole käsitelty velkojainkokouksessa. Olen pyytänyt konkurssipesältä selvitystä, miksi kanne nyt nostettiin ja kenen toimesta kanne on päätetty nostaa, kun velkojainkokouksessa asiaa ei ole edellä mainitusti käsitelty. En ole tähän saanut vielä vastausta.

Merisalo ei kommentoi yksityiskohtia

- Koska kanteen sisältö liittyy poliisin esitutkinta-aineistoon, josta on syyteharkinta vireillä, en ala asiaa enempää kommentoimaan ja sen yksityiskohtiin menemään.

- Kanne on täysin perusteeton ja kaikissa olosuhteissa enennaikainen. Kiistän sen kuten muutkin asianosaiset varmasti tekevät. Kanteella saattaa olla myös tarkoitus yrittää vaikuttaa vireillä olevaan syyteharkintaan. Tätä pidän kohtuuttomana ja oikeusturvaamme loukkaavana. Tulemmekin pyytämään, että Helsingin käräjäoikeus jättää asian "lepäämään" siihen asti, kunnes rikostutkintaan liittyvä syyteharkinta on suoritettu.

Katso Jarkko Sipilän juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.